| Abonare la RSS

4 statiuni litorale pentru toate gusturile

July 8th, 2008 Publicat in Uncategorized

A venit si luna iulie iar varful de sezon al litoralului romanesc se apropie cu pasi repezi. Incercam acum inainte de sosirea acestuia sa facem o recomandare a statiunilor romanesti. Nu ne-am propus sa includem toate statiunile ci doar cele care le consideram a fi reprezentative pentru categoria lor. Astfel va invitam sa vizitati si sa (re)descoperiti:

Techirghiol – daca scopul principal al sejurului dvs. la Marea Neagra este tratamentul atunci Techirghiol poate fi o alegere ideala, cu namolurile terapeutice ale lacului Techirghiol combinate cu apa foarte sarata a lacului Techirghiol si cu durata de stralucire a soarelui mare, statiunea veche de peste 100 de ani isi asteapta si astazi oaspetii.

Eforie NordEforie Nord – Infiintata in 1894 de catre Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti, statiunea Eforie si-a castigat pe parcursul timpului renumele de statiune litorala de mare importanta. Este a doua ca marime pe litoralul romanesc, avand peste 19000 de locuri de cazare. Cu toate acestea este una dintre cele mai linistite de pe litoral, aici cuvantul de ordine fiind relaxare si odihna.

Neptun – statiunea este una dintre cele mai tinere de pe litoralul romanesc, fiind infiintata in 1972. Cu o baza de cazare relativ noua si cu servicii de calitate, Neptun se adreseaza clasei mijlocii cu multiple posibilitati de petrecere a timpului liber. Alaturi de sporturile nautice se pot practica si alte sporturi precum echitatia, golful sau tenisul.

Mamaia – In ultimii an aceasta statiune a devenit perla litoralului romanesc. Cu multitudinea de hoteluri de 4 si 5 stele Mamaia este cu siguranta statiunea care ofera cele mai inalte standarde de la tarmul vestic al Marii Negre. Acest lucru a atras dupa sine deschiderea a numeroase cluburi, discoteci si baze sportive, dat fiind numarul mare de tineri care vin aici. Pe buna dreptate Mamaia isi adjudeca titlul de statiunea tineretului, titlu detinut pana nu de mult de Costinesti. Pe langa cele mentionate in Mamaia aveti posibilitatea de a va plimba cu telegondola deasupra statiunii (lucru unic pe litoralul romanesc) dar puteti sa vizitati si Waterlandul local.

Note:

– ordinea este intamplatoare

– fotografii libere preluate de pe wikipedia.org

Share
Autor:

Un comentariu pentru “4 statiuni litorale pentru toate gusturile”

  1. anca spune:

    Buna ziua!
    Am citit descrierea dvstra referitoare la statiunile de pe litoralul romanesc, am fost aproape in toate statiunile de pe litoarl iar in neptun am fost anul trecut si am ramas dezamagita profund…nu sunt hoteluri renovate, arata jalnic,in afara de cateva terase luxoase care nu isi justifica preturile, “parcul de distractii” arata jalnic, fara noutati in el care ar putea atrage clientii…plaja murdara, care nu e curatata la timp ca sa nu spun niciodata,…


Comentati acest articol