| Abonare la RSS

Comori uitate de lume: Planul inclinat de la Covasna

April 23rd, 2009 Publicat in Curiozitati, Video

Am descoperit astazi pe Youtube, doua filmulete despre Planul Inclinat (sau Siclaul) de la Covasna, filmate in 1998. Sunt primele filmulete care le descopar pe internet care arata Planul Inclinat in actiune. La vremea aceea inca era functional!

Astazi insa este lasat de catre autoritati in paragina si se degradeaza pe zi ce trece. Cu toate ca este unicat in Europa si printre putinele planuri inclinate din lume care au supravietuit si ar putea constitui un punct de interes turistic major dezinteresul manifestat de covasneni si de catre autoritatile statului este strigator la cer. Puteti citi mai multe despre Planul Inclinat aici si iata si cele doua videoclipuri gasite pe Youtube. Promitem sa revenim cu o ancheta ampla asupra acestui subiect!

Share

Un comentariu pentru “Comori uitate de lume: Planul inclinat de la Covasna”

  1. brudariu dan spune:

    exista ceva asemanator in elvetia la 2 km de Berna, la Koeniz, dar foarte frumos amenajat, ingrijit, atractie turistica, loc de recreatie la aer, mult vizitat, rentabil economic si pentru hotelul si restaurantul aflat in varf. dar pentru aceasta ai nevoie de oameni gospodari si destepti. avem asa ceva ? unde ?
    Dan Brudariu


Comentati acest articol