| Abonare la RSS

Cu ce mergem : Transport si excursii in Delta Dunarii

August 13th, 2009 Publicat in Mijloace de transport

Nava rapida in Tulcea

Continuam seria de articole dedicate Deltei Dunarii cu un articol dedicat transportului in Deltă care uneori poate deveni o problema. Dat fiind că nu există drumuri și accesul cu autoturismul este imposibil va trebui să utilizați bărci, șalupe și vapoare. Vă prezentăm în acest articol opțiunile existente atât pentru deplasarea în Delta Dunării cât și ce trebuie să faceți dacă vreți o excursie cu barca sau șalupa în Delta Dunării.

Transportul cu vapoarele Navrom Deltă și cu navele rapide ale firmelor private

Navrom Deltă este principalul operator de transport în Delta Dunării.  Această companie are cele mai multe nave și cele mai multe destinații în Deltă. De asemenea ei sunt singurii care transportă și mărfuri cu vapoarele de mare capacitate.

Catamaran Navrom Delta in portul Tulcea

Vapoarele Navrom Deltă pleacă din Tulcea, din portul turistic spre următoarele destinații: Periprava, Sulina, Sfântu Gheorghe. Aveți insă grijă pentru că nu există curse zilnic spre toate destinațiile.  Dacă aveți noroc prindeți o zi cu nava clasică sau o zi când circula nava rapidă.

Puteti consulta programul de circulație al vapoarelor Navrom Deltă la adresa: http://www.navrom.x3m.ro/

Navele rapide Interservice circulă doar spre Sulina și Sfântu Gheorghe insă acestea sunt de tip hidrofoil, foarte rapide, călătoria durează doar 1 oră și jumătate față de 3-4 ore cât durează cu Navrom Deltă. Un alt avantaj este faptul că există curse zilnic insă dezavantajul este prețul care este mai mare față de cursele Navrom Deltă.

Puteți consulta programul de circulație al navelor rapide la adresa : http://www.naverapide.ro/

Portul turistic Tulcea

Unde vă îmbarcați

Pentru a vă îmbarca pe vapoare trebuie să ajungeți în portul turistic Tulcea. Acesta este localizat în spatele autogării și lângă gară. Pontoanele diferitelor companii sunt înșirate pe o distanță de 300-400 m. Click aici pentru localizarea pe hartă a portului.

Transportul cu șalupe rapide

Cele mai multe din hotelurile și pensiunile din Delta Dunării asigură fie contra cost fie inclus în prețul sejurului transportul la locația de cazare și în eventualele excursii în Deltă. În aceste cazuri îmbarcarea se face în locații în prealabil stabilite cu proprietarii respectivelor ambarcațiuni. De exemplu din Murighiol se poate lua zilnic șalupa charter spre Sfântu Gheorghe a complexului Green Village/Camping Delfinul.

Barci cu motor in portul Sfantu Gheorghe

Excursii în Delta Dunării

Foarte probabil veți dori să faceți excursii în Deltă, în zonele unde vapoarele și navele rapide nu circulă. Mai exact în inima Deltei Dunării pentru a observa păsări, a pescui sau altele. Pentru a găsi un mijloc de transport va trebui să apelați la localnici sau la “particulari”. Aceștia vă vor transporta contra cost evident aproape oriunde doriți.  Unde îi găsiți ? Foarte simplu. Urmăriți anunțurile postate la fiecare pas în localitățile și prin porturile Deltei. Dacă doriți să vă asigurați transportul din timp puteți căuta în prealabil și pe internet, sunt oferte cu zecile.

Câteva sfaturi pentru alegerea unui ghid/mijloc de transport

  • Pentru a conduce o ambarcațiune cu motor este nevoie de permis de conducere a ambarcațiunilor. Dacă nu posedați așa ceva va trebui să renunțați la închirierea ambarcațiunii “fără șofer”
  • Întotdeuna cereți vestă de salvare. Acesta este obligatoriu și vă poate salva viața.
  • Prețurile cerute inițial de proprietarii ambarcațiunilor pot fi negociate
  • Dacă ați închiriat o barcă cu vâsle fără ghid evitați să vă aventurați în zone necunoscute. În deltă vă puteți rătăci foarte ușor.
  • Pe cât posibil mergeți cu un ghid care cunoaște zona. El vă poate indica cele mai bune locuri de pescuit/privit păsări/etc și foarte probabil nu vă veți pierde prin marea de stuf și plaur
  • Purtați o pălărie sau o șapcă si protejați-vă pielea de razele soarelui folosind creme de soare cu grad ridicat de protecție

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi de folos atunci când veți merge în Deltă. Până atunci puteți citi insă articolele noastre despre Delta Dunării care vor continua pe tot parcursul lunii august.

Share

Comentati acest articol