| Abonare la RSS

Destinatii de toamna–Baile Felix

October 9th, 2012 Publicat in Uncategorized

După o vară călduroasă în care românii s-au inghesuit pe litoral a venit și toamna. Deși majoritatea oamenilor merg în concediu vara există și o categorie care merg în concediu toamna. Motive sunt multe : lipsa timpului pe perioada verii, prețurile mai scăzute toamna sau altele.

bailefelixUna dintre destinațile populare pentru concediu sau weekend în această perioadă este stațunea Băile Felix. Acest lucru se datorează apelor termale (20-48 grade Celsius) și a poziței geografice a stațunii care permit turiștilor să se îmbăieze chiar dacă temperaturile de afară sunt mai scăzute.

Băile Felix se află la o altitudinea de 140 m la contactul dintre Câmpia de Vest și Dealurile Oradiei. Datorita așezării sale și a influențelor oceanice din vest stațunea dispune de un climat moderat cu veri moderate termic și ierni blânde, temperatura media anuală fiind de 10,5 grade Celsius.

In baza de tratament din stațune se pot efectua băi la cadă, aplicați calde cu nămol și parafină, kinetoterapie, instalați pentru elongați sub apă, instalați pentru electro și hidroterapie, saună. Există de asemenea instalați de aerosoli și inhalatii, piscine acoperite și în aer liber cu apă minerală termală cu funcțonare permanentă (inclusiv iarna), săli de gimnastică medicală, cabinete pentru aplicarea de tratamente cu Gerovital, masaj.

Turiștii ajunși în Băile Felix au mai multe opțuni de cazare, pe lângă numeroasele pensiuni sunt și numeroase hoteluri precum Hotel Termal, Hotel International Baile Felix, Hotel, Hotel Poienița, Hotel Nufărul. Multe dintre acestea au și propriile baze de tratament și majoritatea au și piscine cu apă termală. 

Așadar dacă sunteț în cautarea unei destinați pentru această perioada Felix poate fi o alegere inspirată.

Share
Autor:

Comentati acest articol