| Abonare la RSS

Destinatii de toamna–Baile Felix

October 9th, 2012 Publicat in Statiuni balneare

După o vară călduroasă în care românii s-au inghesuit pe litoral a venit și toamna. Deși majoritatea oamenilor merg în concediu vara există și o categorie care merg în concediu toamna. Motive sunt multe : lipsa timpului pe perioada verii, prețurile mai scăzute toamna sau altele.

bailefelixUna dintre destinațiile populare pentru concediu sau weekend în această perioadă este stațiunea Băile Felix. Acest lucru se datorează apelor termale (20-48 grade Celsius) și a poziției geografice a stațiunii care permit turiștilor să se îmbăieze chiar dacă temperaturile de afară sunt mai scăzute.

Băile Felix se află la o altitudinea de 140 m la contactul dintre Câmpia de Vest și Dealurile Oradiei. Datorita așezării sale și a influențelor oceanice din vest stațiunea dispune de un climat moderat cu veri moderate termic și ierni blânde, temperatura media anuală fiind de 10,5 grade Celsius.

In baza de tratament din stațiune se pot efectua băi la cadă, aplicații calde cu nămol și parafină, kinetoterapie, instalații pentru elongații sub apă, instalații pentru electro și hidroterapie, saună. Există de asemenea instalații de aerosoli și inhalatii, piscine acoperite și în aer liber cu apă minerală termală cu funcționare permanentă (inclusiv iarna), săli de gimnastică medicală, cabinete pentru aplicarea de tratamente cu Gerovital, masaj.

Turiștii ajunși în Băile Felix au mai multe opțiuni de cazare, pe lângă numeroasele pensiuni sunt și numeroase hoteluri precum Hotel Termal, Hotel International Baile Felix, Hotel, Hotel Poienița, Hotel Nufărul. Multe dintre acestea au și propriile baze de tratament și majoritatea au și piscine cu apă termală. 

Așadar dacă sunteți în cautarea unei destinații pentru această perioada Felix poate fi o alegere inspirată.

Share

Comentati acest articol