| Abonare la RSS

Din nou despre sansele turismului romanesc in vremuri de criza

June 29th, 2010 Publicat in Turismul in Romania

Cu ocazia nenumăratelor drumuri prin ţară observ ca încetul cu încetul satul tradiţional românesc se strică pe zi ce trece, obiceiurile sunt influenţate, arhitectura tradiţională este înlocuită de modernisme de prost gust – ajunge să mergi în orice localitate de interes turistic şi să vezi case pătrăţoase vopsite roz cu termopane ieftine şi urâte.

Şi totuşi citesc un articol in Evenimentul zilei despre turiştii străini dornici să vină la noi în ţară şi să lucreze pe câmp cot la cot cu ţăranul român şi îmi aduc aminte de un articol scris de mine aproximativ acum un an. Este vorba de 2009 – ocazia ratată a turismului românesc. Stau şi mă intreb dacă este prea târziu pentru turismul rural din România sau mai avem şanse să atragem turişti străini pentru asemenea activităţi. Un răspuns nu ştiu să dau deocamdată. Întrebarea rămâne deschisă şi aştept şi părerile voastre printr-un comentariu despre acest subiect.

Share

Un comentariu pentru “Din nou despre sansele turismului romanesc in vremuri de criza”

  1. Sebastian spune:

    Inca nu e prea tarziu pentru turismul rural … sunt inca multe sate, mai mici, mai ascunse … in care mai poti gasi arhitectura originala, case vechi de pamant sau de piatra si in care “cutiile roz” inca nu au aparut. In mare majoritate, aceste sate sunt acolo unde accesul cu masina este mai dificil.

    Cred ca turismul rural reprezinta o mare oportunitate atat pentru locuitorii satelor, pentru prezervarea traditiilor dar si pentru cei ce vor sa dezvolte o afacere sustenabila pe termen lung.

    Peste 5-10 ani cand China va produce cam orice se consuma in lume, cand India va dezvolta cam orice software din lume, noua, romanilor nu ne vor mai ramane ca atuuri decat frumusetea naturala a locurilor, obiceiurile si traditiile … si bineinteles afacerile care le au in centru pe acestea …

    Trebuie doar sa existe in media romanesca mai multe articole de genul cum e cel de pe EVZ. Trebuiesc promovate cazuri de success … Ele vor atrage imediat interes si bulgarele va incepe sa se rostogoleasca …


Comentati acest articol