| Abonare la RSS

Google actualizeaza imaginile din satelit pentru Cluj, Craiova, Giurgiu, Bacau si Iasi

November 29th, 2012 Publicat in Uncategorized

Deși multă lume trăiește cu impresia că imaginile din satelit din Google Earth sunt în timp real adevărul este că unele dintre aceste imagini sunt chiar foarte vechi. Desigur orașele mai mari au norocul unor imagini satelitare recente. Din când în când Google face câte o actualizare a acestor imagini și cu aceste ocazii putem să descoperim și unele lucruri care nu erau pe imaginile precedente. Așa este cazul și acum, zilele trecute Google a actualizat imaginile pentru Cluj, Craiova, Giurgiu, Bacău și Iași.

Imaginile sunt foarte recente și suprind câteva construcți noi. Cea mai spectaculoasa actualizare s-a realizat în cazul municipiului Cluj Napoca unde avem parte de o imagine satelitară din 19 august 2012 la o rezoluțe excepțonală în care se pot distinge chiar și oamenii ca să nu mai vorbim de mașini (un ochi antrenat poate distinge chiar și modelul de mașină). Dar perla coroanei este noua pistă în construcțe a aeroportului din Cluj;

googleearth

În cazul Craiovei imaginea este un pic mai veche (din 4 noiembrie 2011) și acoperă doar un pic mai mult de jumătate din oraș. În plus este la o rezoluțe un pic mai slabă decât cea de la Cluj.

Deși orașul Giurgiu beneficiază de cea mai recentă imagine satelit (9 octombrie 2012) aceasta nu este la o rezoluțe atât de bună ca cea de la Cluj. Este însă cuprinsă în imagine și partea cu Ruse.

Bacăul are parte de o imagine din 8 iunie 2011 insă este o imagine de vară, clară cu o rezoluțe destul de bună. Dacă privim Iașiul însă putem vedea că imaginea cuprinde destul de mulț nori (este din 24 octombrie 2011) și rezoluța lasă de dorit.

Puteț vedea imaginile noi și pe Ropedia.ro pe secțunea de hărti și imagini satelit (prima dată apare harta dar daț click pe butonul de Satelit în partea dreapta sus a hărți)

Dacă trăiț în unul din aceste orașe ne-am bucura dacă aț posta un comentariu semnalând ce clădiri sau construcți noi au apărut în imaginile satelitare pentru orașul vostru.

Share
Autor:

Comentati acest articol