| Abonare la RSS

Harghita Băi, perla neşlefuită a turismului harghitean

March 30th, 2010 Publicat in Drumetii prin munti, Schi si zapada, Statiuni balneare

Cei din zona Depresiunii şi Munţilor Ciuc dar si cei din zona Bacăului  sau a Moldovei în general vin cu plăcere în fiecare iarna la o tură de schi fără pretenţii de Valea Prahovei, la Harghita Băi în judeţul omonim.

Aparţine din punct de vedere administrativ de oraşul Miercurea Ciuc, faţă de care se află la 17 kilometri. Drumul urmează pasul ce leaga reşedinţa de judeţ de Odorheiu Secuiesc şi mai departe Sighişoara.

Iarna nu poţi urca cei şapte kilometri până sus în staţiune, fără cauciucuri de iarnă. La intrare te întâmpină un peisaj dezolant de exploatare părăsită, dată de ruinele fostei mine de caolin(o  varietate de argilă foarte fină) după care urmează câteva blocuri mici de garsoniere si apoi încep vilele şi pensiunile.

De ce neşlefuită, pentru că există doar o pârtie mică – Csipike- amenajată dar foarte scurtă si alte câteva pentru iniţiaţi dar în care nu exista aproape deloc infrastructură. De asemenea posibilităţile de cazare si mai ales de servire a mesei sunt putine si îngrămădite, ca la restaurantul Csiki.

Deşi iarna este lungă,  şi turistii lasă destui bani-evident neimpozitaţi-dotările lasă de dorit, anul acesta inaugurându-se o  mica trambulină pentru un nou sport cu colacul gonflabil. Mai e mult până departe dar potenţialul este imens iar peisajul acoperă dezămagirea iniţială.

Share
Autor:

Comentati acest articol