| Abonare la RSS

Harti interactive pentru vacante

September 30th, 2008 Publicat in Sfaturi utile

Adeseori ne punem intrebarea: oare de unde as putea sa fac rost de harti fie pe suport de hartie fie pe suport digital pentru diferite excursii, vacante sau calatorii de afaceri? Pe internet exista o gama variata de harti interactive insa nu toate sunt la fel de detaliate si la fel de accesibile. Hartile marilor jucatori de afara nu sunt prea detaliate pentru Romania iar jucatorii autohtoni fie nu au acoperire pentru toata tara, fie au si ei harti mai putin detaliate. Va prezentam in continuare o selectie de siteuri de harti interactive care va pot ajuta in vacantele si calatoriile dvs.

1. Google Maps – cu siguranta cel  mai usor de folosit insa datele pentru Romania sunt cel putin sumare ca sa ne exprimam elegant. Insa pentru tarile vestice si Statele Unite sunt cele mai bune. De asemenea imaginile satelit sunt printre cele mai detaliate chiar si pentru Romania. Recomandam Google Maps mai ales pentru imaginile lor satelitare.

2. Live Maps – hartile celor de la Microsoft sunt mai detaliate pentru Romania decat al concurentilor Yahoo si Google insa nici acestea nu cuprind detalii la nivel de strada pentru Romania. Imaginile satelit sunt mai slabe decat cele ale Google.

3. Yahoo Maps – harti mai detaliate decat hartile de la Google insa mai slabe decat ale celor de la Yahoo. Imaginile satelitare sunt foarte slabe pentru zona noastra.

4. Map24 – au cele mai detaliate harti pentru Romania, incluzand inclusiv harti la nivel de strada pentru marile orase din tara. Imaginile satelit sunt relativ slabe.

5. ViaMichelin – Avand in vedere renumele lor peste hotare trebuie sa spunem cu parere de rau ca hartile lor pentru tara noastra sunt slabe, includ doar marile drumuri europene si nationale. Imaginile satelit sunt si ele slabe comparativ cu ceilalti.

6. Harta-turistica.ro – singurul jucator local pe care il mentionam aici datorita faptului ca au harti de calitate foarte buna, la nivel de strada cu mentionarea obiectivelor turistice din apropiere. Marele minus este insa acoperirea care se restrange la cateva orase dar avem informatii care ne confirma ca vor urma in viitorul apropiat celelalte orase mari si judetele lipsa. Nu dispun de imagini satelit. Un alt factor important este ca puteti comanda de la ei sau cumpara de la magazinele partenere hartile pe suport de hartie.

Share
Autor: Taguri: ,

Un comentariu pentru “Harti interactive pentru vacante”

  1. Hascu Cristian spune:

    Am realizat si noi diverse harti interactive 3D pentru diverse zone din Romania (Parang, Ranca, Straja, Delta Dunarii, Litoral, Poiana Brasov, POI Romania) . Puteti vedea aceste harti la adresa :
    http://www.rancaonline.ro/harti/google/interactiv_3d_google.html


Comentati acest articol