| Abonare la RSS

Hotelurile din Romania, fie arhipline fie semigoale

June 3rd, 2008 Publicat in Turismul in Romania

Hotelierii din Romania se confrunta cu doua fenomene pe cat de diferite pe atat de neplacute. In orasele mari si in zonele turistice populare pe anumite segmente hotelierii au mai tot timpul camerele rezervate/ocupate. La nivelul marilor centre urbane cum ar fi Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Brasov numarul de hoteluri si locuri de cazare este insuficient. Pe de alta parte in zonele mai putin frecventate hotelurile sunt fie goale, fie semigoale mai tot timpul anului.

Aceasta stare de fapt se datoreaza si modului in care s-au gandit sa isi dezvolte afacerile unii dintre operatorii hotelurilor. Acestia construiesc in ultima perioada doar hoteluri de 4 si 5 stele, in speranta unor castiguri semnificative. Insa in realitate ar fi nevoie de mai multe hoteluri cu 2 sau 3 stele, sau chiar si hoteluri de o singura stea pentru publicul cu pretentii mai moderate si cu bani mai putini. De asemenea hostelurile ar fi o solutie pentru a atrage publicul tanar sau cel care nu are neaparat pretentii deosebite. Exemplul hostelurilor din strainatate este edificator in acest sens, la o scurta privire de ansamblu putem vedea ca in orase cu pretentii turistice cum ar fi Praga, Budapesta sau Viena sunt sute de hosteluri la preturi rezonabile chiar si pentru publicul din Romania.

Sa speram ca odata cu cresterea fluxului de turisti straini spre Romania, tot mai multi romani vor alege sa investeasca in structuri de cazare de calitate cu servicii care sa satisfaca exigentele turistilor si care sa aiba si un raport pret/calitate corespunzator.

Share
Autor: Taguri: , ,

Un comentariu pentru “Hotelurile din Romania, fie arhipline fie semigoale”

  1. Hotel plin - revelion 2009 spune:

    Vrei sa ai hotelul plin pentru Revelion 2009 ? Trebuie sa figurezi neaparat pe RevelionRomania.ro Oferte de revelion si meniuri masa revelion ale hotelurilor, restaurantelor, agentiilor de turism, pensiunilor si cabanelor din Romania, Brasov, Bucuresti. Aici gasesti ofete revelion in toata tara pentru anul 2009, 2010, 2011


Comentati acest articol