| Abonare la RSS

Impresii din Camping Delfinul – Sfantu Gheorghe

August 26th, 2009 Publicat in Jurnal de calatorie, Review

Camping DelfinulOptiuni de cazare in Sfântu Gheorghe (Delta Dunării) sunt multe. Sunt și pensiuni, sunt și cazările la particulari, există și vilele de la Green Village și există Camping Delfinul. Am ales această ultimă locație pentru a ne petrece concediul, din rațiuni de cost și atmosfera de la camping. Pentru că încă nu era sezon la inceput de iulie căsuțele erau la 55 de RON iar cortul la 15 RON.

Check in

Odată ajunși la Sfântu Gheorghe am aflat repede de la localnici unde este situat complexul Delfinul. Trebuia să urmăm drumul principal din sat spre mare până vedem campingul. Am pornit și după ce am mers aproximativ 400 m, am ajuns acolo. Evident trebuia să ne cazăm la recepție. Aici spre marea mea surpindere am dat de căteva fete destul de înțepate care ne-au întâmpinat cu o atitudine demnă de ofițerii securității. Una dintre domnișoare era să facă criză de panică că nu am reușit să scoatem în 10 secunde buletinele cerute cu insistență demnă de o cauză mai bună. Înțelegeam dacă era ditamai coada în spatele nostru, însă nici vorba.

casute

Toalete și dușuri

După așa o primire am inceput inspecția campingului destul de precauți. Însă de aici au inceput surpizele plăcute. Primul obiectiv: dușurile și toaleta. De acestea se legau temerile mele cele mai mari, în sensul că mă gândeam că vor fi cel puțin insuficiente pentru atâta lume și va fi coadă.  Insă la camping Delfinul există două clădiri cu dușuri, toalete și spălătorie la standarde occidentale, cu dotări moderne, apă caldă permanentă, cu o curățenie  impecabilă și spre liniștea mea în număr suficient.

Cazare

Căsuțele sunt destul de micuțe, au două paturi insă sunt curate și echipate corespunzător. În spatele acestora se află locurile de corturi, dotate cu prize pentru incărcătoare de telefon, baterii, etc. Totul amenajat cu gust, cu alei pietruite și copaci plantați peste tot și în marea de nisip din Sfântu Gheorghe aici exista iarbă care este udată permanent.

Camping Delfinul - restaurantMăncare și băutură

După ce ne-am acomodat și am despachetat am pornit spre restaurantul din camping să gustăm preparatele din pește atât de mult lăudate. Restaurantul “cu autoservire” are un sistem aparte de servire. Te duci, îți comanzi mâncarea, o plătești, după care aștepți să te strige. Când este strigată comanda ta mergi și ridici tava cu mâncarea comandată.  Și trebuie să vă spun că saramura de știucă servită aici și cu care am inceput concediul din Delta Dunării – este excelentă. Printre alte mâncăruri comandate aici și pe care le recomand se află scrumbia la grătar și morunașul la grătar. Pentru alte specialități tradiționale apelați la localnici. Voi reveni cu un articol doar pe tema mâncărurilor servite în Deltă.

Prețurile sunt comparabile cu restaurantele din marile orașe, chiar mai ridicate pentru anumite băuturi. Este oarecum de înțeles deorece tot ce se găsește aici trebuie adus cu vaporul de la Tulcea sau Murighiol.

Camping Delfinul - cinemaTimp liber și distracție

Există în camping Delfinul un cinema în aer liber unde rulează în fiecare seară câte un film. Și rulau filme noi, din cele care rulează la cinematografe. De exemplu într-una din seri rula Îngeri și Demoni. Accesul la aceste filme este gratuit (inclus în pachet cum ar veni). La fel stă treaba și cu discoteca, însă sincer nu am intrat în discotecă pentru că am trecut de vârsta aceea. În plus era lume puțină și cam mulți minori.

Câteodată, după un program afișat peste tot în camping se țin și recitaluri de muzică folk, jazz și altele pe scena amenajată la cinematograful în aer liber. Noi am prins un recital de muzică folk.

Comunicații

Există semnal de telefonie mobilă, atât Orange cât și Vodafone. În cadrul campingului există un hotspot pentru internet wireless care este gratuit. În ceea ce privește bancomatele, există un bancomat BRD în centrul satului, la Complexul Comercial de la care am reușit să retrag bani.

Plaja

Plaja din Sfântu Gheorghe este situată cam la 1 km de Camping Delfinul. Mulți parcurg traseul acesta pe jos dar există și un trocărici (tractor sau jeep după caz) cu remorcă, care contra sumei de 2 lei vă va duce până la plajă. Plaja este foarte lungă cu lume puțină existând loc suficient pentru toată lumea și are un aspect mai sălbatic. Aici nu veți găsi terase sau chioșcuri alimentare. Dacă vreți să beți sau să mâncați luați-vă provizii pentru că pe plajă nu veți găsi. Merită să veniți aici și noapte pentru a vedea licuricii de apă existenți doar aici și la Gura Portiței. Aceștia pe întuneric luminează în apă, oferind un spectacol extraordinar.

Camping Delfinul - corturiServirea

Servirea este punctul cel mai slab al complexului Delfinul. Personalul este adus aici din alte locuri (Tulcea, București) și au un stil foarte enervant de interacțiune cu clienții. Am amintit deja de femeile de la recepție. Și chelnerii au același stil de a vorbi cu clienții. De parcă mi-ar face mie o favoare că îmi dă o bere. Păi deocamdată nu eu iau salariul din banii ăia.

Impresii finale

Per total mi-a plăcut la Camping Delfinul, condițiile sunt excepționale,  prețurile sunt bune la cazare, decente la mâncare și băutură. M-a surprins numărul mare de turiști străini de aici și faptul că aceștia spre deosebire de români nu au nici o problemă în a dormi la cort sau în căsuțe.

Calificativele noastre:

 • Condiții:  nota 9
 • Servire:   nota 6
 • Prețuri:   nota 8
 • Măncare: nota 9

Share

4 comentarii pentru “Impresii din Camping Delfinul – Sfantu Gheorghe”

 1. vali spune:

  un lucru foarte important pe care ai uitat sa il metionezi e faptul ca dusurile sunt la comun, mie sincer mi a displacut enorm acest lucru


 2. Ropedia.ro spune:

  Intr-adevar exista mai multe dusuri comune, unele pentru femei altele pentru barbati. Oricum exista destul timp sa se faca dus si cand acesta era mai liber (seara tarziu) si in plus exista zavor pe usa de la dusuri astfel incat acesta putea fi inchis daca erai deranjat de dusul in comun cu alti oameni.


 3. FlorinArad spune:

  am fost in iulie 2010 la sf.gheorghe ptr prima data cu cortu a fost foarte frumos si bine,anii trecuti am fost la sulina,despre camping delfin ce sa spun este foarte frumos dusurile curate la fel si toaletele preturile la mancare un pic cam piparate dar in rest a fost OK vreau sa revin si anul acesta daca pot,tot cu cortu,plaja este buna si nu este prea aglomerata.Salutari la toata lumea din Arad si un An Nou Fericit.


 4. Criss spune:

  Cele mai misto seri de folk le-am petrecut in Dolphin Camping cu prietenii…Muzica buna si distractia nu se mai opreau in coltul ala de Rai! Atmosfera de acolo nu am intalnit-o in niciun alt loc, a fost totul fara repros!!!


Comentati acest articol