| Abonare la RSS

Impresii din Camping Delfinul – Sfantu Gheorghe

August 26th, 2009 Publicat in Jurnal de calatorie, Review

Camping DelfinulOptiuni de cazare in Sfântu Gheorghe (Delta Dunării) sunt multe. Sunt şi pensiuni, sunt şi cazările la particulari, există şi vilele de la Green Village şi există Camping Delfinul. Am ales această ultimă locaţie pentru a ne petrece concediul, din raţiuni de cost şi atmosfera de la camping. Pentru că încă nu era sezon la inceput de iulie căsuţele erau la 55 de RON iar cortul la 15 RON.

Check in

Odată ajunşi la Sfântu Gheorghe am aflat repede de la localnici unde este situat complexul Delfinul. Trebuia să urmăm drumul principal din sat spre mare până vedem campingul. Am pornit şi după ce am mers aproximativ 400 m, am ajuns acolo. Evident trebuia să ne cazăm la recepţie. Aici spre marea mea surpindere am dat de căteva fete destul de înţepate care ne-au întâmpinat cu o atitudine demnă de ofiţerii securităţii. Una dintre domnişoare era să facă criză de panică că nu am reuşit să scoatem în 10 secunde buletinele cerute cu insistenţă demnă de o cauză mai bună. Înţelegeam dacă era ditamai coada în spatele nostru, însă nici vorba.

casute

Toalete şi duşuri

După aşa o primire am inceput inspecţia campingului destul de precauţi. Însă de aici au inceput surpizele plăcute. Primul obiectiv: duşurile şi toaleta. De acestea se legau temerile mele cele mai mari, în sensul că mă gândeam că vor fi cel puţin insuficiente pentru atâta lume şi va fi coadă.  Insă la camping Delfinul există două clădiri cu duşuri, toalete şi spălătorie la standarde occidentale, cu dotări moderne, apă caldă permanentă, cu o curăţenie  impecabilă şi spre liniştea mea în număr suficient.

Cazare

Căsuţele sunt destul de micuţe, au două paturi insă sunt curate şi echipate corespunzător. În spatele acestora se află locurile de corturi, dotate cu prize pentru incărcătoare de telefon, baterii, etc. Totul amenajat cu gust, cu alei pietruite şi copaci plantaţi peste tot şi în marea de nisip din Sfântu Gheorghe aici exista iarbă care este udată permanent.

Camping Delfinul - restaurantMăncare şi băutură

După ce ne-am acomodat şi am despachetat am pornit spre restaurantul din camping să gustăm preparatele din peşte atât de mult lăudate. Restaurantul “cu autoservire” are un sistem aparte de servire. Te duci, îţi comanzi mâncarea, o plăteşti, după care aştepţi să te strige. Când este strigată comanda ta mergi şi ridici tava cu mâncarea comandată.  Şi trebuie să vă spun că saramura de ştiucă servită aici şi cu care am inceput concediul din Delta Dunării – este excelentă. Printre alte mâncăruri comandate aici şi pe care le recomand se află scrumbia la grătar şi morunaşul la grătar. Pentru alte specialităţi tradiţionale apelaţi la localnici. Voi reveni cu un articol doar pe tema mâncărurilor servite în Deltă.

Preţurile sunt comparabile cu restaurantele din marile oraşe, chiar mai ridicate pentru anumite băuturi. Este oarecum de înţeles deorece tot ce se găseşte aici trebuie adus cu vaporul de la Tulcea sau Murighiol.

Camping Delfinul - cinemaTimp liber şi distracţie

Există în camping Delfinul un cinema în aer liber unde rulează în fiecare seară câte un film. Şi rulau filme noi, din cele care rulează la cinematografe. De exemplu într-una din seri rula Îngeri şi Demoni. Accesul la aceste filme este gratuit (inclus în pachet cum ar veni). La fel stă treaba şi cu discoteca, însă sincer nu am intrat în discotecă pentru că am trecut de vârsta aceea. În plus era lume puţină şi cam mulţi minori.

Câteodată, după un program afişat peste tot în camping se ţin şi recitaluri de muzică folk, jazz şi altele pe scena amenajată la cinematograful în aer liber. Noi am prins un recital de muzică folk.

Comunicaţii

Există semnal de telefonie mobilă, atât Orange cât şi Vodafone. În cadrul campingului există un hotspot pentru internet wireless care este gratuit. În ceea ce priveşte bancomatele, există un bancomat BRD în centrul satului, la Complexul Comercial de la care am reuşit să retrag bani.

Plaja

Plaja din Sfântu Gheorghe este situată cam la 1 km de Camping Delfinul. Mulţi parcurg traseul acesta pe jos dar există şi un trocărici (tractor sau jeep după caz) cu remorcă, care contra sumei de 2 lei vă va duce până la plajă. Plaja este foarte lungă cu lume puţină existând loc suficient pentru toată lumea şi are un aspect mai sălbatic. Aici nu veţi găsi terase sau chioşcuri alimentare. Dacă vreţi să beţi sau să mâncaţi luaţi-vă provizii pentru că pe plajă nu veţi găsi. Merită să veniţi aici şi noapte pentru a vedea licuricii de apă existenţi doar aici şi la Gura Portiţei. Aceştia pe întuneric luminează în apă, oferind un spectacol extraordinar.

Camping Delfinul - corturiServirea

Servirea este punctul cel mai slab al complexului Delfinul. Personalul este adus aici din alte locuri (Tulcea, Bucureşti) şi au un stil foarte enervant de interacţiune cu clienţii. Am amintit deja de femeile de la recepţie. Şi chelnerii au acelaşi stil de a vorbi cu clienţii. De parcă mi-ar face mie o favoare că îmi dă o bere. Păi deocamdată nu eu iau salariul din banii ăia.

Impresii finale

Per total mi-a plăcut la Camping Delfinul, condiţiile sunt excepţionale,  preţurile sunt bune la cazare, decente la mâncare şi băutură. M-a surprins numărul mare de turişti străini de aici şi faptul că aceştia spre deosebire de români nu au nici o problemă în a dormi la cort sau în căsuţe.

Calificativele noastre:

 • Condiţii:  nota 9
 • Servire:   nota 6
 • Preţuri:   nota 8
 • Măncare: nota 9

Share

4 comentarii pentru “Impresii din Camping Delfinul – Sfantu Gheorghe”

 1. vali spune:

  un lucru foarte important pe care ai uitat sa il metionezi e faptul ca dusurile sunt la comun, mie sincer mi a displacut enorm acest lucru


 2. Ropedia.ro spune:

  Intr-adevar exista mai multe dusuri comune, unele pentru femei altele pentru barbati. Oricum exista destul timp sa se faca dus si cand acesta era mai liber (seara tarziu) si in plus exista zavor pe usa de la dusuri astfel incat acesta putea fi inchis daca erai deranjat de dusul in comun cu alti oameni.


 3. FlorinArad spune:

  am fost in iulie 2010 la sf.gheorghe ptr prima data cu cortu a fost foarte frumos si bine,anii trecuti am fost la sulina,despre camping delfin ce sa spun este foarte frumos dusurile curate la fel si toaletele preturile la mancare un pic cam piparate dar in rest a fost OK vreau sa revin si anul acesta daca pot,tot cu cortu,plaja este buna si nu este prea aglomerata.Salutari la toata lumea din Arad si un An Nou Fericit.


 4. Criss spune:

  Cele mai misto seri de folk le-am petrecut in Dolphin Camping cu prietenii…Muzica buna si distractia nu se mai opreau in coltul ala de Rai! Atmosfera de acolo nu am intalnit-o in niciun alt loc, a fost totul fara repros!!!


Comentati acest articol