| Abonare la RSS

O dezamagire din Delta si cateva sfaturi pentru Camping Delfinul

October 4th, 2012 Publicat in Uncategorized

camping_dolphin1_8918801715Am fost și în acest an în Delta Dunării la Sfântu Gheorghe. Din motive obiective am reușit să ne facem timp pentru această excursie tradițonală deja doar în prima săptămână din Septembrie. Zis și făcut, cu câteva săptămâni înainte am verificat situl Campingului Delfinul, locul de cazare preferat în Sfântu Gheorghe. Și spre stupoarea noastră am aflat că în acest an campingul se închide la sfârșit de august.

Am pus mâna pe telefon și am sunat la telefonul afișat pe site (un telefon de București pentru că se pare că acolo au sediul). Un domn îmi explică politicos că într-adevăr campingul se închide la sfârșit de august pentru că nu este rentabil pentru ei să îl țnă deschis în septembrie. Această afirmațe este cel puțn ciudată și am rămas foarte dezamăgiț pentru că de obicei era plin la început de septembrie și nouă chiar ne plăcea atmosfera din camping. Dar asta este ne-am conformat și am căutat altă locațe. Până la urmă ne-am hotărât pentru pensiunea Spiritul Deltei.

Evident când am ajuns acolo am fost șocaț de cât de multă lume era în Sfântu Gheorghe, și totuși cei de la Delfinul spun că nu este rentabil să țnă deschis campingul. Hai să vedem un pic de ce cred eu că au probleme:

1. Angajați

La Camping Delfinul sunt angajaț tot felul de indivizi care de obicei nu sunt localnici (sunt aduși de la Tulcea sau București – am auzit). Gradul lor de implicare este minim. Acum doi ani, tot în septembrie,  dimineata la 7 si ceva stăteam la coada la bar să ne luam o cafea și spre marea noastră dezamăgire nu era nimeni să deschidă barul până pe la 8 și ceva. Asadar am mers in centru la magazin să ne luăm cafea. Seara la 8 băieți de la bar erau plecaț deja la pescuit așa că am rămas fără bere fiind nevoiț să mergem în centru la barul dintre sălcii. De asemenea angajați sunt foarte reci și se comportă de parcă mi-ar face o favoare că îmi dă o bere contra cost.

2. Proasta organizare

Am auzit că in numeroase ocazii unii care se pretind turiști s-au cazat la cort în camping fără să plătească nimic. De ce ? Pentru că nimeni nu verifică dacă ai plătit sau nu așa că unii au profitat de acest lucru ani la rând. Nu cred că este chiar așa de dificil de pus la punct un sistem pe baza căruia cei care au campat acolo să fie verificaț cumva și să se incaseze taxele de cort.

Dacă ar fi rezolvate aceste două probleme cred că gradul de ocupare ar putea crește nu numai în septembrie ci și în restul sezonului. Din păcate cu aceasta atitudine nu fac decât să directioneze cu mâna lor turiștii spre pensiunile din Sfântu Gheorghe ce apar ca ciupercile după ploaie.

Share
Autor:

Comentati acest articol