| Abonare la RSS

Pe urmele printului Charles de Transilvania

October 28th, 2012 Publicat in Uncategorized

Ziarul britanic The Telegraph a publicat un articol dedicat Transilvaniei în care jurnalistul Andrew Bridge merge pe urmele prințului Charles și vizitează locurile preferate ale acestuia în Transilvania: Valea Zălanului, Micloșoara și Viscri.

Jurnalistul descrie locurile respective ca unele dintre cele mai frumoase, fascinante și autentice locați din Europa. Acesta a fost călăuzit în România de către contele Tibor Kálnoky – cel care este partenerul prințului Charles în renovarea vechilor case țărănești. De altfel contele Kálnoky și soța acestuia au fost singurii invitaț din România la nunta fiului prințului Charles cu Kate Middleton.

Desigur ziaristul britanic nu scapă ocazia să aducă în discuțe și mitul lui Dracula și legendele despre vampiri. O fotografie cu castelul Bran este plasată proeminent în articol. Sunt amintite și Sighișoara și Brașov și sunt prezentate și opțunile care stau la dispozița turiștilor britanici pentru a ajunge în România.

Per ansamblu un articol corect și o necesară reclamă pozitivă Transilvaniei și României în contextul în care în presa occidentală și mai ales în cea britanică și franceză abundă articolele negative la adresa României.

Share
Autor:

Comentati acest articol