| Abonare la RSS

Pietrele Muierilor- Solca, Suceava

March 21st, 2010 Publicat in Curiozitati, Drumetii prin munti

Numele de Solca aminteşte  unora de mânăstirea construită de  domnitorul Ştefan Tomşa dar si de uluitorul gest făcut de comunişti de a transforma beciurile şi incinta sfintei mânăstiri în depozit de bere! pentru fabrica din localitate.

Pietrele Muierilor sunt o alcătuire ciudată de stânci grezoase situate la altitudinea de 900 de metri, pe unul din dealurile de  lânga oraşul Solca din judeţul Suceava. Au avut rolul de a proteja, “muierile”, batrânii şi copii acestora, de atacurile turcilor, tătarilor sau polonezilor exact aşa cum s-a întâmplat şi cu Peştera Muierilor din zona Gorjului.

Din păcate, de aceste stânci şi de protejarea pădurii  nu se ocupă nimeni din oraş, deşi oamenii ştiu de ele, iar la sărbători mulţi urcă până acolo pentru panorama frumoasa asupra Solcăi şi asupra  ţinutului Bucovinei.

Indicatoare nu sunt, dar întrebaţi localnicii şi aceştia vă vor ajuta să găsiţi mânăstirea mai sus menţionată, apoi un drum forestier plin de hoţi de lemne şi în cele din urmă un urcuş anevoios  care pe ,,ultima sută,,  se va transforma într-o probă de anduranţă …alpină,  veţi ajunge să admiraţi formele cu aspect de ciuperci şi alte fiinţe, ca cele din Ceahlău sau Bucegi.

Nota:  autorul acestui articol administrează un blog de travel ce a ajuns în finala ROBLOGFEST, asa că rugămintea este să-l votaţi pentru o cât mai bună clasare. Multumesc.

Share
Autor:

2 comentarii pentru “Pietrele Muierilor- Solca, Suceava”

  1. Mirela spune:

    Am fost si eu acolo ..e frumos;))


  2. romeo.dumitrescu spune:

    am 48 ani si tot am fost dar e din ce in ce mai periculos , de urcat mai ales pe ruta sucevita din radauti, p/s am fost astazi acolo , ma doare sufletul ,


Comentati acest articol