| Abonare la RSS

Pietrele Muierilor- Solca, Suceava

March 21st, 2010 Publicat in Uncategorized

Numele de Solca amintește  unora de mânăstirea construită de  domnitorul Ștefan Tomșa dar si de uluitorul gest făcut de comuniști de a transforma beciurile și incinta sfintei mânăstiri în depozit de bere! pentru fabrica din localitate.

Pietrele Muierilor sunt o alcătuire ciudată de stânci grezoase situate la altitudinea de 900 de metri, pe unul din dealurile de  lânga orașul Solca din județul Suceava. Au avut rolul de a proteja, “muierile”, batrânii și copii acestora, de atacurile turcilor, tătarilor sau polonezilor exact așa cum s-a întâmplat și cu Peștera Muierilor din zona Gorjului.

Din păcate, de aceste stânci și de protejarea pădurii  nu se ocupă nimeni din oraș, deși oamenii știu de ele, iar la sărbători mulți urcă până acolo pentru panorama frumoasa asupra Solcăi și asupra  ținutului Bucovinei.

Indicatoare nu sunt, dar întrebați localnicii și aceștia vă vor ajuta să găsiți mânăstirea mai sus menționată, apoi un drum forestier plin de hoți de lemne și în cele din urmă un urcuș anevoios  care pe ,,ultima sută,,  se va transforma într-o probă de anduranță …alpină,  veți ajunge să admirați formele cu aspect de ciuperci și alte ființe, ca cele din Ceahlău sau Bucegi.

Nota:  autorul acestui articol administrează un blog de travel ce a ajuns în finala ROBLOGFEST, asa că rugămintea este să-l votați pentru o cât mai bună clasare. Multumesc.

Share
Autor:

2 comentarii pentru “Pietrele Muierilor- Solca, Suceava”

  1. Mirela spune:

    Am fost si eu acolo ..e frumos;))


  2. romeo.dumitrescu spune:

    am 48 ani si tot am fost dar e din ce in ce mai periculos , de urcat mai ales pe ruta sucevita din radauti, p/s am fost astazi acolo , ma doare sufletul ,


Comentati acest articol