| Abonare la RSS

Record de turisti in weekend pe litoral. E de bine sau de rau ?

July 19th, 2010 Publicat in De sezon: Litoral

Citesc pe Hotnews că în weekendul canicular ce s-a încheiat duminica peste 120.000 de turişti au ales litoralul românesc în defavoarea unor destinaţii externe. Însă nu ştiu dacă acest lucru este un lucru bun sau un lucru rău. Lucru bun desigur că aşa de mulţi oameni aleg litoralul. Trist insă că o fac doar pentru un weekend. A ajuns litoralul românesc destinaţie de weekend? Explicaţia este probabil simplă. Este vorba de criza în care ne aflăm şi care pe zi ce trece reduce puterea de cumpărare a românilor. Şi ce este tăiat prima oară de pe lista de cheltuieli? Vacanţele desigur.

Pe de altă parte, din păcate nu am o statistică asupra turiştilor care au ales în weekendul trecut destinaţii externe dar tare mă tem că ar fi mai mulţi de 120.000. Şi acest lucru este şi mai trist. Sigur că oamenii au tot dreptul să aleagă destinaţii care le oferă o vacanţă decentă cel puţin şi un raport preţ/calitate satisfăcător. Vina este a hotelierilor de pe litoral care nu au înţeles incă să ofere servicii de calitate şi la un preţ competitiv.

Din păcate filosofia a rămas aceea că hai să luăm pielea de pe ei şi vedem noi pe urmă. Când staţiunea în care îţi desfăşori activitatea tu ca hotelier nu are nimic de oferit în afară de mare, când hotelul pe care cu onor îl conduci nu are nimic de oferit din ce oferă hotelurile de rang similar din străinătate, când personalul tău sictirit de viaţă se comportă cu clienţii cum se comportă, cum poţi tu să ceri nişte preţuri care sunt cu ordine de mărime mai mari decât la un hotel similar din Bulgaria, Grecia, Turcia, Tunisia sau chiar Egipt ?

Cine mai este  prost să meargă la tine la hotel ? Ei, din câte se pare fraierii sunt din ce în ce mai puţini şi anii ce vin par să fie tot mai dificili pentru litoralul românesc.

Share

Comentati acest articol