| Abonare la RSS

Record de turisti in weekend pe litoral. E de bine sau de rau ?

July 19th, 2010 Publicat in Uncategorized

Citesc pe Hotnews că în weekendul canicular ce s-a încheiat duminica peste 120.000 de turiști au ales litoralul românesc în defavoarea unor destinații externe. Însă nu știu dacă acest lucru este un lucru bun sau un lucru rău. Lucru bun desigur că așa de mulți oameni aleg litoralul. Trist insă că o fac doar pentru un weekend. A ajuns litoralul românesc destinație de weekend? Explicația este probabil simplă. Este vorba de criza în care ne aflăm și care pe zi ce trece reduce puterea de cumpărare a românilor. Și ce este tăiat prima oară de pe lista de cheltuieli? Vacanțele desigur.

Pe de altă parte, din păcate nu am o statistică asupra turiștilor care au ales în weekendul trecut destinații externe dar tare mă tem că ar fi mai mulți de 120.000. Și acest lucru este și mai trist. Sigur că oamenii au tot dreptul să aleagă destinații care le oferă o vacanță decentă cel puțin și un raport preț/calitate satisfăcător. Vina este a hotelierilor de pe litoral care nu au înțeles incă să ofere servicii de calitate și la un preț competitiv.

Din păcate filosofia a rămas aceea că hai să luăm pielea de pe ei și vedem noi pe urmă. Când stațiunea în care îți desfășori activitatea tu ca hotelier nu are nimic de oferit în afară de mare, când hotelul pe care cu onor îl conduci nu are nimic de oferit din ce oferă hotelurile de rang similar din străinătate, când personalul tău sictirit de viață se comportă cu clienții cum se comportă, cum poți tu să ceri niște prețuri care sunt cu ordine de mărime mai mari decât la un hotel similar din Bulgaria, Grecia, Turcia, Tunisia sau chiar Egipt ?

Cine mai este  prost să meargă la tine la hotel ? Ei, din câte se pare fraierii sunt din ce în ce mai puțini și anii ce vin par să fie tot mai dificili pentru litoralul românesc.

Share
Autor:

Comentati acest articol