| Abonare la RSS

Un weekend la schi in Cavnic

February 24th, 2009 Publicat in Schi si zapada

cavnicWeekendul care a trecut am dat o fuga la schi, pana in Cavnic,  sa profitam de zapada care s-a asternut peste tara. Am ajuns cu oarecare intarziere pe la ora 10 si ceva, locuri de parcare mai erau langa drum insa era clar ca foarte multa era deja aici si urmau sa vina si mai multi.

Am ales partiile Roata datorita lungimii mai mari fata de Partia Icoana si de posibilitatile mai numeroase de coborare. La teleschi (la Roata 1) erau deja cozi imense, preturile sunt acceptabile, o cartela cu 12 urcari costa 35 de lei iar una cu 20 de urcari – 55 de lei. Cei care vor abonament pe toata ziua trebuie sa scoata 80 de lei din buzunar. Asteptarea la teleschi dureaza cam 20 de minute, dupa care ajungem la teleschiul Roata 2 unde coada este mult mai mica. In jumatate de ora am ajuns pana sus. Incepe distractia!

partia_roata_cavnic_1lPartiile se prezinta in stare foarte buna, zapada proaspata, batuta, fara gheata. Este o placere sa schiezi. Insa de pe la ora 1 partia se aglomereaza extraordinar, este din ce in ce mai greu sa urci cu teleschiul datorita cozii imense care s-a format la Roata 1. Situatia este mai buna la Roata 2 (acesta se afla la jumatatea partiei, in continuarea teleschiului Roata 1) unde timpul de asteptare este cam de 5 minute, asa ca hotaram sa coboram numai pana la jumatatea partiei si sa urcam de acolo cu Roata 2. Dupa o vreme nici trucul acesta nu tine deorece si altii isi dau seama ca nu merita sa cobori pana jos si sa stai jumatate de ora la coada.  Pana la urma dupa ora 3 mai incep sa plece oamenii asa ca partia devine mai libera.

Plecam si noi dupa cateva ore de schiat si tragem concluziile, Cavnicul este un loc bun de schiat dar nu cand este aglomerat. Si este foarte aglomerat, pentru ca este printre putinele locuri din nord-vestul tarii unde se poate schia in conditii civilizate si la preturi acceptabile.

Share

Comentati acest articol