| Abonare la RSS

Unde mergem de Craciun?

November 27th, 2012 Publicat in Uncategorized

christmasMai este aproximativ o lună până la Crăciun și în pofida faptului că este până atunci un alt weekend prelungit (cel de 1 Decembrie) ofertele de Crăciun devin din ce în ce mai căutate.

Deși cei mai mulț români preferă Crăciunul în familie, sunt și oameni care cu ocazia sărbătorilor de iarna aleg să meargă la o pensiune, hotel sau restaurant. Evident această alegere are avantajele și dezavantajele sale.

Unul dintre avantajele majore este că nu mai trebuie să ne facem griji cu pregătirile de Crăciun, la hotel sau restaurant totul este pregătit pentru noi, inclusiv masa de Crăciun. Printre puțnele dezavantaje se numără costul ușor mai mare și neplăcerile create de drumurile dificiile în țară mai ales în condiți de ninsoare.

Am fost curios să văd cam ce oferte sunt pentru Crăciun în cataloagele agenților de turism. Cel mai important lucru care reiese din consultarea cataloagelor este că oamenii preferă să petreacă în țară Crăciunul. Ofertele la țară cu mâncare tradițonală sunt cele mai abundente fapt care dovedește că masa de Crăciun este la loc de cinste în preferințele turiștilor.

În clasament urmează o serie de oferte la schi în Austria sau la shopping în Viena dar nu lipsesc nici ofertele mai exotice pentru cei mai friguroși care vor să scape de frig și zăpadă. Aceste oferte sunt predominant pentru Asia de Sud-Est, Caraibe sau Egipt.

Dacă pentru ofertele în țară puteț de obicei trata cu pensiunea sau hotelul în cauză pentru cele exotice va trebuie neaparat să apelaț la o agențe turism deorece aceste oferte sunt disponibile doar prin acestea.

Prețurile variază de la caz la caz, pentru un Crăciun în țară pregătiț-vă să scoateț din buzunar cel puțn 100 de euro de persoana. În cazul ofertelor în Austria prețurile pleacă de obicei de pe la 300-400 de euro iar ofertele exotice pot să ajungă și la câteva mii de euro.

Share
Autor:

Comentati acest articol