| Abonare la RSS

Vidra din Lacul Lilieci

January 16th, 2010 Publicat in Flora si fauna

Un articol si o veste extraordinara: Pe 30 decembrie 2009 cei de la CRE Natura Bacau au observat si filmat o vidra in Lacul Lilieci (Judetul Bacau). Nu putem decat sa admiram pasiunea acestor oameni care isi dedica timpul si priceperea unor astfel de cauze. Din pacate cum spun si ei vidra de la Lilieci va avea o viata grea:

ii urez succes vidrei noastre sa scape de plasele monofilament puse de taranii din Itesti, sa nu se intalneasca pe mal cu cei 7 caini dezlegati mereu de la stana amplasata in arie cu vreo 500 de metri mai la nord de locul unde am facut observatia, sa nu fie vazuta de vajnicii vanatori mereu cu rachiul in cap, dispusi oricand sa-si demonstreze vitejia si barbatia – traditia don’le, nu intelegeti voi!. Ii doresc sa nu mai inoate printre tone de PET-uri si deseuri venite de pe malul Itestiului sau din amonte – via Izvorul Muntelui

Este o realitate trista care afecteaza nu doar vidra de la Lilieci ci si multe alte animale si habitate naturale de pe tot teritoriul Romaniei.  Sa speram totusi ca va reusi sa isi gaseasca o pereche si sa vedem si mai multe vidre in apele din Romania.

Puteti vedea aici filmul realizat de ei:

Vidra pe Bistrita from gabigritcu on Vimeo.

Via / Sursa : Blogul CRE Natura Bacau

Share

Comentati acest articol