| Abonare la RSS

Zilele Comandaului debuteaza sambata cu o plimbare cu mocanita

July 29th, 2008 Publicat in Turismul in Romania

In perioada 2-3 august 2008 in localitatea covasneana Comandau va avea loc a saptea editie a Zilelor Comandaului. Manifestarea include o gama variata de spectacole, concursuri, concerte dar si memorabila tocanita din ciuperci care se prepara intr-un ceaun de 500 de litri, demn de cartea recordurilor.  De-a lungul timpului micuta localitate aflata in inima Carpatilor Curburii, la o altitudine de peste 1000 de metrii si-a castigat renumele tocmai datorita Zilelor Comandaului, la care au participat o multime de oaspeti din tara, din strainatate, anul trecut tocmai presedintele Traian Basescu a onorat cu prezenta aceasta manifestare.

Mocanita din Comandau

Mocanita din Comandau

Cu siguranta atractia cea mai mare o reprezinta plimbarea cu mocanita organizata pentru turisti atat sambata cat si duminica , pe liniile forestiere care odinioara erau calea pe care se transporta lemnul exploatat din muntii din zona.  Acum dupa un an locomotiva va fluiera din nou, iar muntii vor transmite ecoul spre mari departari iar amintirile unor asemenea plimbari vor dainui peste ani. Este un eveniment pe care Ropedia.ro va recomanda sa nu il ratati sub nici o forma.

Posibilitatile de cazare din Comandau sunt limitate insa exista loc de campare destul pentru toata lumea. Pentru mai multe detalii despre cum ajungeti la Comandau cititi pagina dedicata localitatii pe Ropedia.ro

Share

Comentati acest articol